TYGODNIOWY JADŁOSPIS 22.07. – 26.07.2024r. |
||||||||
DZIEŃ TYGODNIA | SKŁAD POSIŁKU | ALERGENY | ||||||
PONIEDZIAŁEK | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser biały; szynka drobiowa; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z suszonych owoców | 1,2,3 | |||||
O | Rosół z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka,) mielone drobiowe w śmietance z koperkiem, ryż gotowany, warzywa na parze, sok jednodniowy z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | ||||||
P | Owoce i warzywa sezonowe; woda; woda z cytryną, | |||||||
WTOREK | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; wędliny (szynka gotowana, schab prużony); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar rumiankowy, woda | 1,2,3 | |||||
O | Zupa pomidorowa z makaronem (por, marchew, seler, pietruszka, pomidory) kotleciki drobiowe na parze, ziemniaki z wody, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | ||||||
P | Budyń waniliowy i czekoladowy, woda | 2,12 | ||||||
ŚRODA | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; parówki z szynki; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar malinowo – cytrynowej, woda, kakao | 1,2,3 | |||||
O | Zupa warzywna z brokuem (por, marchewka, seler, pietruszka, brokuł), risotto z warzywami i mięsem drobiowym, sok jednodniowy z owoców sezonowych/woda | 1,2,11 | ||||||
P | Ciasto z własnego wypieku, woda | 1,2, 3 | ||||||
CZWARTEK | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z suszonych owoców, woda | 1,2,3 | |||||
O | Zupa warzywna z ogórkiem (por, marchewka, seler, pietruszka, ogórek), gulasz na parze, kasza jaglana, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot z owoców sezonowych/woda | 1,2,11 | ||||||
P | Kisiel owocowy, woda | 1 | ||||||
PIĄTEK | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser żółty; ser biały; jajecznica, dżem owocowy niskosłodzony; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar koperkowy, kawa zbożowa, woda | 1,2,3 | |||||
O | Zupa warzywna z kaszą (por, marchewka, seler, pietruszka,) naleśniki z serkiem waniliowym i musem owocowym, sok jednodniowy z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | ||||||
P | Owoce i warzywa sezonowe; woda; woda z miętą i cytryną, | |||||||
INFORMACJE DODATKOWE:
Stosowane przyprawy: cukier, sól, pieprz, majeranek |
||||||||
Śniadania komponowane są przez dzieci – produkty wybierane są przez dzieci. | ||||||||
Ze względu na codzienny charakter zaopatrzenia, zastrzegamy sobie prawo do zmiany menu w przypadku braku surowców na rynku. | ||||||||
ALERGENY | ||||||||
1 | Zboża zawierające gluten | |||||||
2 | Białka mleka krowiego | |||||||
3 | Jaja | |||||||
4 | Ryby | |||||||
5 | Orzechy | |||||||
6 | Orzechy ziemne | |||||||
7 | Soja | |||||||
8 | Sezam | |||||||
9 | Gorczyca | |||||||
10 | Łubin | |||||||
11 | Seler | |||||||
12 | Czekolada | |||||||