Jadłospis

14 marca 2021

TYGODNIOWY JADŁOSPIS OD 21 DO 25 CZERWCA 2021r

 
DZIEŃ TYGODNIA   SKŁAD POSIŁKU  
PONIEDZIAŁEK ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło;  ser biały; szynka drobiowa; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty owocowej  
O Zupa warzywna z brokułem (por, marchewka, pietruszka, brokuł),pierogi leniwe, sok jednodniowy z owoców sezonowych/woda  
P Owoce sezonowe i warzywa  
WTOREK ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło;  wędliny (szynka gotowana, polędwica sopocka, kiełbasa żywiecka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty rumiankowej, woda  
O Rosół z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka,), duszone udko z kurczaka, ryż z sosem potrawkowym ,surówka z białej kapusty ,kompot z owoców sezonowych  
P Kisiel  i owocami  
ŚRODA ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło;  parówki z szynki; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty malinowo-cytrynowej, woda  
O Zupa warzywna (por, marchewka, seler, pietruszka), zapiekanka makaronowa z mięsem drobiowym i warzywami, kompot z owoców sezonowych  
P Pieczywo z własnego wypieku  
CZWARTEK ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; jajecznica na parze; wędliny (szynka gotowana, polędwica sopocka, kiełbasa żywiecka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty owocowej, kawa zbożowa, woda  
O Zupa wielowarzywna (por, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki), gulasz z kluseczkami (z wody), surówka z ogórka, kompot z owoców sezonowych  
P Płatki z mlekiem  
PIĄTEK ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło;  ser żółty; ser biały; dżem owocowy; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty koperkowej, woda  
O Zupa  z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka, pomidory), placki ziemniaczane, sok jednodniowy z owoców sezonowych  
P Owoce sezonowe i warzywa  
INFORMACJE DODATKOWE:

Stosowane przyprawy: cukier, sól, pieprz, majeranek

 
Śniadania komponowane są przez dzieci – produkty wybierane są przez dzieci.
Ze względu na codzienny charakter zaopatrzenia, zastrzegamy sobie prawo do zmiany menu w przypadku braku surowców na rynku.
ALERGENY  
1 Zboża zawierające gluten  
2 Białka mleka krowiego  
3 Jaja  
4 Ryby  
5 Orzechy  
6 Orzechy ziemne  
7 Soja  
8 Sezam  
9 Gorczyca  
10 Łubin  
11 Seler