TYGODNIOWY JADŁOSPIS 23.01 – 27.01.2023r. |
|
DZIEŃ TYGODNIA |
|
SKŁAD POSIŁKU |
ALERGENY |
|
PONIEDZIAŁEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser biały; szynka drobiowa; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty owocowej |
1,2,3 |
|
O |
Zupa warzywna z brokułem (por, marchewka, pietruszka, brokuł),pierogi leniwe, kompot z owoców sezonowych/woda |
1,2,3,11 |
|
P |
Owoce sezonowe i warzywa, woda |
|
|
WTOREK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; wędliny (szynka gotowana, polędwica sopocka, kiełbasa żywiecka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty rumiankowej, woda |
1,2,3 |
|
O |
Rosół z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka,), duszone udko z kurczaka, ryż z sosem potrawkowym ,warzywa na parze ,kompot z owoców sezonowych |
1,2,3,11 |
|
P |
Kisiel z owocami, Woda |
1 |
|
ŚRODA |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; parówki z szynki; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty malinowo-cytrynowej, woda |
1,2,3 |
|
O |
Zupa warzywna (por, marchewka, seler, pietruszka), zapiekanka makaronowa z mięsem drobiowym i warzywami, kompot z owoców sezonowych/woda |
1,2,3,11 |
|
P |
Pieczywo z własnego wypieku |
1,2,3 |
|
CZWARTEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; jajecznica na parze; wędliny (szynka gotowana, polędwica sopocka, kiełbasa żywiecka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty owocowej, kawa zbożowa, woda |
1,2,3 |
|
O |
Zupa wielowarzywna (por, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki), gulasz z kluseczkami (z wody), surówka z ogórka, kompot z owoców sezonowych/woda |
1,2,3,11 |
|
P |
Płatki z mlekiem, woda |
2 |
|
PIĄTEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser żółty; ser biały; dżem owocowy; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty koperkowej, woda |
1,2,3 |
|
O |
Zupa pomidorowa z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka, pomidory), placki ziemniaczane, kompot z owoców sezonowych |
1,2,3,11 |
|
P |
Owoce sezonowe i warzywa, woda |
|
|
INFORMACJE DODATKOWE:
Stosowane przyprawy: cukier, sól, pieprz, majeranek |
|
Śniadania komponowane są przez dzieci – produkty wybierane są przez dzieci. |
Ze względu na codzienny charakter zaopatrzenia, zastrzegamy sobie prawo do zmiany menu w przypadku braku surowców na rynku. |
ALERGENY |
|
|
|
|
1 |
Zboża zawierające gluten |
|
|
2 |
Białka mleka krowiego |
|
|
3 |
Jaja |
|
|
4 |
Ryby |
|
|
5 |
Orzechy |
|
|
6 |
Orzechy ziemne |
|
|
7 |
Soja |
|
|
8 |
Sezam |
|
|
9 |
Gorczyca |
|
|
10 |
Łubin |
|
|
11 |
Seler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|