TYGODNIOWY JADŁOSPIS 22.04. – 26.04.2024r. |
|||
DZIEŃ TYGODNIA |
SKŁAD POSIŁKU |
ALERGENY |
|
PONIEDZIAŁEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser biały; szynka drobiowa; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar cytrynowo-miętowy | 1,2,3 |
O |
Zupa warzywna z brokułem (por, marchewka, pietruszka, brokuł), pierogi leniwe, kompot z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | |
P |
Owoce sezonowe i warzywa, woda | ||
WTOREK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty rumiankowej, woda | 1,2,3 |
O |
Rosół z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka,), duszone udko z kurczaka, ryż z wywarem potrawkowym ,warzywa na parze ,kompot z owoców sezonowych | 1,2,3,11 | |
P |
Galaretka owocowa, Woda | 1 | |
ŚRODA |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; parówki z szynki; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar malinowo-cytrynowy, woda | 1,2,3 |
O |
Zupa warzywna (por, marchewka, seler, pietruszka), zapiekanka makaronowa z mięsem drobiowym i warzywami, kompot z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | |
P |
Pieczywo z własnego wypieku | 1,2,3 | |
CZWARTEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; jajecznica na parze; wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z owoców suszonych, woda | 1,2,3 |
O |
Zupa wielowarzywna (por, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki), gulasz z kluseczkami (z wody), surówka z ogórka, kompot z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | |
P |
Jogurt naturalny z owocami, woda | 2 | |
PIĄTEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser żółty; ser biały; jajko gotowane, dżem owocowy niskosłodzony; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar koperkowy, woda, kakao | 1,2,3 |
O |
Zupa pomidorowa z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka, pomidory), placki ziemniaczane, kompot z owoców sezonowych | 1,2,3,11 | |
P |
Owoce sezonowe i warzywa, woda
|
|