TYGODNIOWY JADŁOSPIS 18.09. – 22.09.2023r. |
||||||||
DZIEŃ TYGODNIA | SKŁAD POSIŁKU | ALERGENY | ||||||
PONIEDZIAŁEK | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser biały; szynka drobiowa; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar cytrynowo-miętowy | 1,2,3 | |||||
O | Zupa warzywna z brokułem (por, marchewka, pietruszka, brokuł), pierogi leniwe, kompot z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | ||||||
P | Owoce sezonowe i warzywa, woda | |||||||
WTOREK | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z herbaty rumiankowej, woda | 1,2,3 | |||||
O | Rosół z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka,), duszone udko z kurczaka, ryż z wywarem potrawkowym ,warzywa na parze ,kompot z owoców sezonowych | 1,2,3,11 | ||||||
P | Galaretka owocowa, Woda | 1 | ||||||
ŚRODA | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; parówki z szynki; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar malinowo-cytrynowy, woda | 1,2,3 | |||||
O | Zupa warzywna (por, marchewka, seler, pietruszka), zapiekanka makaronowa z mięsem drobiowym i warzywami, kompot z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | ||||||
P | Pieczywo z własnego wypieku | 1,2,3 | ||||||
CZWARTEK | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; jajecznica na parze; wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z owoców suszonych, woda | 1,2,3 | |||||
O | Zupa wielowarzywna (por, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki), gulasz z kluseczkami (z wody), surówka z ogórka, kompot z owoców sezonowych/woda | 1,2,3,11 | ||||||
P | Jogurt naturalny z owocami, woda | 2 | ||||||
PIĄTEK | ś | Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser żółty; ser biały; jajko gotowane, dżem owocowy niskosłodzony; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar koperkowy, woda, kakao | 1,2,3 | |||||
O | Zupa pomidorowa z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka, pomidory), placki ziemniaczane, kompot z owoców sezonowych | 1,2,3,11 | ||||||
P | Owoce sezonowe i warzywa, woda | |||||||
INFORMACJE DODATKOWE:
Stosowane przyprawy: cukier, sól, pieprz, majeranek |
||||||||
Śniadania komponowane są przez dzieci – produkty wybierane są przez dzieci. | ||||||||
Ze względu na codzienny charakter zaopatrzenia, zastrzegamy sobie prawo do zmiany menu w przypadku braku surowców na rynku. | ||||||||
ALERGENY | ||||||||
1 | Zboża zawierające gluten | |||||||
2 | Białka mleka krowiego | |||||||
3 | Jaja | |||||||
4 | Ryby | |||||||
5 | Orzechy | |||||||
6 | Orzechy ziemne | |||||||
7 | Soja | |||||||
8 | Sezam | |||||||
9 | Gorczyca | |||||||
10 | Łubin | |||||||
11 | Seler | |||||||